Nove informacije: Trump dobio prvu dozu deksametazona

1
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Trump dobio prvu dozu deksametazona
Foto: EPA-EFE / Sean Conley

Ljekari su ispred vojne bolnice Walter Reed u Marylandu saopćili nove informacije o zdravstvenom stanju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa koji je zaražen koronavirusom. 

Kazali su da mu je bolje, ali su priznali da mu je dosad dva puta pao nivo kisika, u petak na 94 posto i jučer na 93 posto. Nisu odgovorili precizno na pitanje je li jučer primio kisik. 

Istakli su i da je Trump jučer dobio prvu dozu deksametazona.

"Kada sam prvi put bio kod Trumpa bio je dobro. Kada sam drugi put u petak bio kod njega imao je temperaturu. Imao je groznicu i osjećao je umor. Nivo kisika u krvi mu je pao na 94 posto. Poslije je ponovno šetao i imao je samo blage simptome, ali smo zaključili da je najbolje da bude u bolnici", rekao je Sean P. Conley, vođa Trumpovog medicinskog tima.

Njegovo stanje se popravlja i ne žali se na respiratorne probleme. 

Dodo je da se Trump danas kreće i da mu je dobro.  

 "Razgovarali smo hoćemo li uopće početi s terapijom deksametazona, ali smo zaključili da su prenosti veće od mogućih posljedica", konstatirali su iz medicinskog tima. 

Na pitanje zašto Trump ne nosi masku, ljekar je rekao da će nositi masku kada to bude potrebno. 

"Ide mu vrlo dobro, dobro odgovara na terapiju i ako će sve biti u redu brzo će se vratiti u Bijelu kuću", zaključilo je Conley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije