Nu2 / Čuveni naučnik i biolog iz Kanade: Donalda Trumpa je stigla božja kazna

04. 10. 2020. u 15:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 33

U Emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u gostovao je čuveni naučnik i molekularni biolog koji živi u Kanadi, Igor Štagljar.

Štagljar je redovni profesor na Univerzitetu u Torontu te svjetski priznati stručnjak na području proteomike, nauke koja povezuje biologiju, kemiju i računarstvo.

On je, između ostalog, u emisiji kod voditelja Aleksandra Stankovića govorio o kanadskom premijeru Justina Trudeauu, s kojim je triput bio u društvu, te o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj borbi s koronavirusom. 

"Trudeau je cool guy. Uvijek pričamo o pozitivnim stvarima", kazao je Štagljar.

Igor Štagljar u emsiji Nedjeljom u 2 - undefined

Foto: HRT: Igor Štagljar u emsiji Nedjeljom u 2

Zatim je komentirao Trumpa, koji je jedan od najpoznatijih protivnika zaštitnih maski i često je u svojim istupima sarkastično govorio o virusu koji je napao cijeli svijet, a nedavno i njega.

"SAD je prema istraživanjima bila vodeća zemlja u borbi protiv pandemije. No vlada je totalno ignorirala virus, govorili su da je to neka blaga bolest. Sada imaju 20 posto svih zaraženih u svijetu, to je jako porazno. A što se tiče predsjednika Trumpa, on je okolo hodao bez maske i smijao se onima koji ih nose pa se zarazio. Mislim da ga je stigla božja kazna", otkrio je Štagljar što misli o predsjedniku SAD-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA