Preminula slavna novinarka sa HRT-a: Brojne kolege se opraštaju od nje

0
Radiosarajevo.ba
Preminula slavna novinarka sa HRT-a: Brojne kolege se opraštaju od nje
Foto: HRT / Ružica Tesar Kelčec

Ružica Tesar Kelčec kao glavni realizator Informativnog programa nosila se s brojnim izazovima: od teških ratnih godina 1991. godine, preko poslijeratnih vremena, realizacije svih izbornih emisija, pa sve do pritiska izazvanog pandemijom COVID-19, poplavama, potresima i zadnjim izborima za Europski parlament.

S tugom u srcu opraštamo se od naše drage kolegice Ružice Tesar Kelčec, koja je u svima nama ostavila neizbrisiv trag svojim profesionalizmom, hrabrošću i nesebičnim radom. Uvijek tiha i samozatajna, bila je istinski primjer unutrašnje snage i posvećenosti, piše HRT na svojim stranicama opraštajući se od kolegice koja je preminula u 58. godini nakon kratke i teške bolesti

"Kroz dugi niz godina, kao glavni realizator Informativnog programa nosila se s brojnim izazovima: od teških ratnih godina 1991. godine, preko poslijeratnih vremena, realizacije svih izbornih emisija, pa sve do pritiska izazvanog pandemijom COVID-19, poplavama, potresima i zadnjim izborima za Europski parlament.

Čestitamo dječače: Ismail Barlov osvojio srebrnu medalju

Čestitamo dječače: Ismail Barlov osvojio srebrnu medalju

Svoj radni put završila je kao glavni realizator središnjeg TV Dnevnika gdje je u svakom trenutku, pod velikim pritiskom, ostala smirena, učinkovita i uvijek spremna brzo riješiti iznenadni problem", napisali su njene kolege s HRT-a. Dodaju kako je Ružica bila omiljena među kolegama i na nju su se svi mogli osloniti. 

"Njen doprinos nije se mjerio samo u obavljenom poslu, nego i u ljubaznosti, toplini i podršci koju je nesebično dijelila s nama. Nedostajat će nam njena mudrost, posvećenost i prisutnost. Zauvijek ćemo je pamtiti kao izuzetnu kolegicu i dragu prijateljicu.

Skandalozna izjava: Bivši šef hrvatskih obavještajaca vrijeđao Bošnjake na nacionalnoj televiziji

Skandalozna izjava: Bivši šef hrvatskih obavještajaca vrijeđao Bošnjake na nacionalnoj televiziji

Neka joj je vječna slava i hvala. Ispraćaj drage naše Ružice bit će u petak 6. septembra u 10 sati na Mirogoju, Krematorij - Velika dvorana.", piše HRT. Od svoje kolegice lijepim riječima se oprostio i Denis Latin.

"Svi mi zaposleni u Informativno-medijskom servisu HRT-a danas se opraštamo od naše drage kolegice Ružice Tesar s kojom radimo još od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naša predivna i samozatajna Ružica radila je sve najvažnije i najveće projekte Informativnog programa u različitim epohama društvenog razvoja. Uvijek se trudila u tom kaosu držati sve pod kontrolom, piše Večernji List.

Novinare, urednike i voditelje spašavala je od grešaka u kritičnim trenucima, emisije koje radila svakog dana smatraju se najstresnijima u našem poslu. I tako, iz dana u dan, više od 35 godina održavala je status vrhunske profesionalke. Njena toplina, blagost i osjećaj za ljude svima će nam jako nedostajati i mislim da je neće biti moguće više ikada nadomjestiti. Počivala u miru, draga naša Ruška!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije