Novinarka HRT-a napravila nevjerovatan gaf: Gledaoci u šoku

1
Radiosarajevo.ba
Novinarka HRT-a napravila nevjerovatan gaf: Gledaoci u šoku
Foto: Screenshoot / Tatjana Munižaba

Gledatelje središnjeg Dnevnika HRT-a u četvrtak je iznenadio gaf iskusne novinarke Tatjane Munižabe, koja je javljajući se s Iblerova trga u reportaži o unutarstranačkim izborima u SDP-u umjesto imena Predraga Freda Matića, koji je prije nekoliko dana iznenada preminuo u 63. godini života, spomenula ime živog i zdravog Joška Klisovića, predsjednika Gradske skupštine Zagreba.

"Politička previranja u stranci su u dosadašnjem dijelu kampanju izostali. Razlog za to je vjerovatno i prerana i iznenadna smrt Joška Klisovića”, rekla je Munižaba.

Ubrzo nakon njenog lapsusa na Facebooku se o incidentu oglasio i sam Klisović.

Sarajevo obilježilo Međunarodni dan nestalih: Ferida Nišić traži brata i porodicu nakon tri decenije

Sarajevo obilježilo Međunarodni dan nestalih: Ferida Nišić traži brata i porodicu nakon tri decenije

"Drage prijateljice i prijatelji, kolegice i kolege, svi koji ste pratili HRT Dnevnik, zbog mnogobrojnih upita obavještavam vas da sam živ, zdrav i što je najvažnije motiviran i spreman za političku borbu za interese građana.

Štaviše, obavještavam vas da sam danas predao kandidaturu za člana predsjedništva SDP-a! Socijaldemokratija je moj izbor i izrazito sam motivisan staviti svoje znanje i kompetencije na raspolaganje kako bi SDP ponovno postao prvi izbor većine građana i stranka koja će voditi državu na pošten, učinkovit i kompetentan način”, poručio je.

‘Skoro sam u nesvijest pao’

Ispod njegove objave nanizali su se brojni komentari gledatelja.

"Kad sam čuo da si ‘umro’, skoro sam u nesvijest pao, kakav propust", "Strašno, koji gaf Tatjane Munižabe", "HRT je nacionalna sramota", "Izvrsna PR kampanja", pisali su.

Podsjetimo, europarlamentarac i bivši SDP-ov ministar branitelja, Predrag Fred Matić, preminuo je u Zagrebu prošlog petka u 63. godini života. Umro je u bolnici od komplikacija povezanih sa žuči, nakon kratke i teške bolesti.

U utorak je u zagrebačkom Lisinskom održana komemoracija, nakon čega je ispraćen na zagrebačkom Krematoriju.

Na komemoraciji su se od Matića oprostili čelnici SDP-a, sadašnji i bivši predsjednici Republike, ističući njegove zasluge kao heroja u ratu i junaka u miru. Prisustvovali su i njegova porodica, predsjednik Republike Zoran Milanović, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, bivša premijerka Jadranka Kosor, brojni članovi SDP-a i Matićevi suborci, piše Zagreb.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije