SDA: Pozivamo Tužilaštvo da sasluša federalnog ministra Aljošu Čamparu

7
Radiosarajevo.ba
SDA: Pozivamo Tužilaštvo da sasluša federalnog ministra Aljošu Čamparu
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Aljoša Čampara

Kantonalni odbor SDA BPK-a Goražde prvi je, odmah nakon što je objavljen audio-snimak koji indicira da su se određene političke funkcije u BPK Goražde prodavale, odnosno kupovale za novac, pozvao nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da odlučno i hitno provedu istragu, saopćeno je danas iz SDA Goražde.

Dodaju da su pozvali na utvrđivanje autentičnost snimka objavljenog na prekinutoj sjednici Skupštine BPK Goražde.

"Stojimo iza toga da zastupnici SDA BPK Goražde nisu na bilo koji način učestvovali u razgovorima ove vrste, niti u radnjama koje se pominju na snimku i to znaju svi koji su čuli sporni snimak", navode iz ovog odbora SDA, te nastavljaju:

"Zbog toga je providan populistički pokušaj federalnog ministra MUP-a Aljoše Čampare, koji se samoproglasio moralnom vertikalom, da optuži SDA za 'kupovinu funkcija'. Očigledno je da Čampara koristi sva sredstva, a naročito neistine, da se obračuna sa SDA iz koje je isključen. Tako je plasirao i neistinu da je Nijaz Musić isključen iz SDA 'zato što je objavio snimak'.

Ni Musić, kao ni ostali članovi nisu isključeni iz SDA Goražde zbog objavljivanja snimka, nego zbog toga već duži vremenski period ne poštuju Statut i odluke stranačkih organa."

U slučaju Musića, poručili su, to "koincidira sa uspostavljanjem izrazito prijateljsko-interesnih odnosa upravo sa Čamparom i nastojanjem da kao interesna vanistitucionalna grupa ovladaju MUP-om BPK i drugim institucijama sistema".

"Zbog svega toga ima sasvim dovoljno razloga da nadležno tužilaštvo sasluša ministra Čamparu i ispita njegovu ulogu u nastanku i objavljivanju snimka, kao i pokušaju ovladavanja MUP-om BPK i njegovim korištenjem za isključivo lične interese", zaključili su iz SDA.

Podsjećamo, nakon sjednice Skupštine BPK Goražde, zastupnik Nijaz Musić (SDA) objavio je audio snimak razgovora svojih kolega Edima Fejzića i Sejada Tatarina (Goraždanska priča), na kojem navodno dogovaraju trgovinu pozicijama.

Kantonalno tužilaštvo vrši provjere i prikuplja dokaze nakon čega će odlučiti o eventualnom pokretanju istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije