Nijaz Musić izbačen iz SDA: Nanio štetu stranci jer je objavio snimak "trgovine"

10
Radiosarajevo.ba
Nijaz Musić izbačen iz SDA: Nanio štetu stranci jer je objavio snimak "trgovine"
Arhiv / Nijaz Musić

Stranka demokratske akcije (SDA) isključila je iz članstva zastupnika u Skupštini BPK Goražde i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Nijaza Musića.

Musić je tražio promjene unutar stranke, ali i objavio audio snimak na kojem se čuje trgovanje Ministarstvom unutrašnjih poslova BPK.

"Članom 25. Statuta SDA Izvršni odbor Općinske organizacije SDA Goražde je na večerašnjoj Vanrednoj sjednici isključio iz članstva Poslanika u Skupštini SDA BPK Goražde i Delegata u Domu naroda FBiH Nijaza Musića zbog vanstranačkog djelovanja, pogrešnih postupaka i iznošenja neprimjerenih stavova u javnosti, kojim su se narušile nesagledive posljedice po SDA u BPK Goražde", navodi se u saopćenju.

Vrh SDA zamjerio je Musiću objavu audio snimka na sjednici Skupštine BPK, a na kojem se nudi 30.000 KM za smjenu ministrice unutrašnjih poslova BPK i “prodaju MUP-a”, SDA-u.

Napominjemo da su uz Nijaza Musića, članom 22. Statuta SDA izbrisani iz evidencije članstva Dževad Agović, Dženana Osmanspahić i Arnel Vranj, jer su stavom 1.( b.) bili na listama drugih političkih partija (Demokratska fronta) za Gradsko vijeće Goražda 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije