Narod i pravda ima novu članicu: Sad u Skupštini KS imaju isto zastupnika kao SDA

1
Radiosarajevo.ba
Narod i pravda ima novu članicu: Sad u Skupštini KS imaju isto zastupnika kao SDA
Foto: Screenshot / Amra Junuzović-Kaljić

Amra Junuzović-Kaljić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, nova je članica Naroda i Pravde, saopćeno je iz ove stranke.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je zvanično pristupila Narodu i Pravdi čime je zastupnički klub Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo značajno pojačan te se po brojnosti izjednačio sa SDA koja također ima osam zastupnika.

"Doktorica sam, pedijatrica s višedecenijskim praksom rada sa djecom. Profesija me orijentirala prema mladima, roditeljima, djeci, budućnosti… U Narodu i Pravdi sam našla sagovornike i ljude sa širokim pogledom na naše društvo i potrebom da sučeljavanje sa problemima u društvu rješavamo upravo gradeći bolju budućnost za generacije koje dolaze. Neka svaka naša aktivnost bude temelj bolje budućnosti", kazala je Junuzović-Kaljić.

Amra Junuzović-Kaljić je specijalistkinja iz područja pedijatrije s višedecenijskim liječničkim iskustvom vezanim, prije svega, uz rad sa najmlađima u okviru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Autorica je više stručnih radova, priloga i priručnika. Predsjednica je Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju pri Ministarstvu zdravstva FBiH kao i članica više stručnih udruženja medicinskih profesionalaca te je aktivistica nevladinih organizacija koje se bave radom sa vulnerabilnim grupama u društvu. U Skupštinu Kantona Sarajevo ušla je na listi Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) ali je već neko vrijeme djelovala kao nezavisna zastupnica.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što se timu Naroda i Pravde priključila zastupnica Amra Junuzović-Kaljić. Svojom stručnošću i iskustvom te posebno ugledom koji uživa u svojoj zajednici, bit će to značajno pojačanje za naš tim, posebno na području Starog Grada“, kazao je Damir Faruk Saračević, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije