Prva reakcija Muriza Memića nakon što su ukinute mjere zabrane optuženima

14
A. S.
Prva reakcija Muriza Memića nakon što su ukinute mjere zabrane optuženima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je gotovo sve mjere zabrane optuženima u slučaju Dženan Memić, potvrđeno je iz više izvora za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić uhapšeni su početkom ove godine i zadržani u pritvoru.

Sud BiH je donio je ranije odluku da ih pusti iz pritvora na slobodu uz određene mjere zabrane.

Nijedan klub nije htio doći na sastanak Ismira Mirvića: Oglasili se iz FK Sarajevo

Nijedan klub nije htio doći na sastanak Ismira Mirvića: Oglasili se iz FK Sarajevo

Tako, primjera radi, Alisa je mogla iz svoje Opštine Stari Grad otići samo u Općinu Centar i to radi pregleda kod doktora jer je trudna.

Danas su njoj i ostalim optuženim u ovom predmetu ukinute skoro sve mjere zabrane, osim međusobnog sastajanja.

Podsjetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je u prošli četvrtak. Nastavak se očekuje ovog četvrtka kada će biti saslušan prvi svjedok - Muriz Memić.

Portal Radiosarajevo.ba nakon ove informacije do koje smo došli, kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića.

"Ovo me ništa ne iznenađuje nakon sastanka u VSTV-u. Mjere su mjere, ali način na koji rade pokazuje da se uključila visoka politika i da će na sve moguće način pokušati da sve zaustave. 

Hasan Dupovac najbolje zna da je uradio šta mu se stavlja na teret, tako i Zijad Mutap i ostali. Ne znam zašto bi svjedoci sve ovo izmislili i odakle im takva priča. Znam da Hasan i slični Hasanu nikada to neće priznati", kazao je Muriz Memić u prvoj reakciji za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije