Ukinute skoro sve mjere zabrane optuženima u slučaju Dženan Memić

4
Radiosarajevo.ba
Ukinute skoro sve mjere zabrane optuženima u slučaju Dženan Memić
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap

Sud BiH je ukinuo gotovo sve mjere zabrane optuženima u slučaju Dženan Memić, potvrđeno je iz više izvora za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Alisa Mutap - Ramić, njen otac Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić uhapšeni su početkom ove godine i zadržani u pritvoru.

Nakon toga, Sud BiH je donio odluku da ih pusti iz pritvora na slobodu uz određene mjere zabrane. Tako, primjera radi, Alisa je mogla iz svoje Opštine Stari Grad otići samo u Općinu Centar i to radi pregleda kod doktora jer je trudna.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Danas su njoj i ostalim optuženim u ovom predmetu ukinute skoro sve mjere zabrane. Samo je ostala jedna - optuženi se ne mogu međusobno sastajati

Podsjetimo, suđenje u ovom predmetu počelo je prošli četvrtak. Nastavak se očekuje ovog četvrtka kada će biti saslušan prvi svjedok, Muriz Memić.

Ono što je trenutku aktuelno, a vezano je za ovaj slučaj, je priča da je zaštićeni svjedok pretučen prije nekoliko dana. Za sada nije poznato da li ovo ima veze sa optuženim u predmetu Dženan Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije