Memić: "Mali advokatići osporavaju nadležnost Suda BiH. Pitam ih ko je nadležan?"

9
A. S.
Memić: "Mali advokatići osporavaju nadležnost Suda BiH. Pitam ih ko je nadležan?"
Foto: Dž. K / Ročište u predmetu Dženan Memić

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i odbrane, u Sudu Bosne i Hercegovine danas je počeo glavni pretres u predmetu "Zijad Mutap i dr.", u kojem se optuženi terete za prikrivanje dokaza o smrti Dženana Memića.

U toku suđenja iskaze će dati 88 svjedoka, od kojih je 16 zaštićeno.

Prvi na listi koji će svjedočiti bit će Muriz Memić, koji je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba dao kraći osvrt nakon početka glavnog pretresa.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Ja ću reći sve što znam i bit ću prvi svjedok. Reći ću i šta su mi govorili Zijad Mutap i Hasan Dupovac. Hasan nije mogao ni sanjati da će mu se ovo dogoditi. Bio je u šefovskoj stolici, a sada je na optuženičkoj klupi. Otkrit ću šta mi je Hasan dva i po sata govorio. On hoće da je to bila saobraćajna nesreća", priča nam Memić.

On se osvrnuo i na tvrdnje odbrane kako Sud BiH nije nadležan da sudi u ovom predmetu.

"Kada biste sastavili advokate Ninu Kisić i Kadriju Kolića ne biste mogli dobiti jednog advokata. Ko je nadležan - možda njih dvoje imaju rješenje koje njima odgovara. Mali advokatići osporavaju nadležnost suda BiH. Evo sada ih pitam - ko je to nadležan", kaže Memić, dodavši da očekuje i pokretanje istrage za ubistvo njegovog sina.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Nekoliko dana kasnije preminuo je na KCUS-u usljed zadobijenih povreda.

"Šest godina borbe i ljudi i dalje negiraju. Dokazi govore svojim jezikom. Tu je i presuda Vrhovnog suda koja je sve rekla. Oni su se trudili da sve sakriju, a ne da pronađu ubice moga sina", podvukao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Naredno ročište zakazano je za četvrtak, 14. oktobra

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije