Glavni federalni tužilac Halilović se sastao s Murizom Memićem i Ifetom Feragetom

1
Radiosarajevo.ba
Glavni federalni tužilac Halilović se sastao s Murizom Memićem i Ifetom Feragetom
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Muriz Memić i Ifet Feraget

Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se danas u prostorijama Tužilaštva FBiH sa Murizom Memićem, ocem stradalog Dženana Memića, i njegovim punomoćnikom advokatom Ifetom Feragetom.

kak oje saopćeno iz Tužilaštva FBiH, tema sastanka bila je rad na predmetu o istrazi smrti Dženana Memića, te utvrđivanju eventualne odgovornosti pojedinih osoba koje su ranije radile na ovom predmetu.

"Tužilaštvo FBiH zauzelo je stav da Tužilaštvo BiH treba preuzeti predmet i istražiti način stradanja Dženana Memića, s obzirom na to da je već zasnovalo nadležnost u predmetu protiv većeg broja prijavljenih ili već optuženih osoba za koruptivne radnje u istrazi o stradanju Dženana Memića.

Zapalio se autobus u Tuzli: Prevozio mališane na ekskurziju

Zapalio se autobus u Tuzli: Prevozio mališane na ekskurziju

Federalno tužilaštvo FBiH smatra da se odluka protiv većeg broja prijavljenih osoba, među kojima su i tužioci, treba donijeti u što kraćem roku, imajući u vidu Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća iz 2019. godine, prema kojoj se sve prijave, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom u radu", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Dženan Memić je preminuo na KCUS-u 15. februara 2016. godine usljed teških povreda glave koje je zadobio sedam dana ranije dok je Velikom alejom na Ilidži šetao sa Alisom Mutap. 

Od aprila 2016., kada je porodica Memić organizovala prve proteste na kojima su ih podržale stotine građana, uslijedilo ih je još 20. Svaki put su imali podršku velikog broja građana koji su dolazili iz svih krajeva BiH kako bi stale uz rame ovoj porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije