Arijana Memić otkrila šta je tužilac rekao: 'Ovo me zabrinjava...'

4
Radiosarajevo.ba
Arijana Memić otkrila šta je tužilac rekao: 'Ovo me zabrinjava...'
Foto: Radiosarajevo.ba / Arijana Memić nakon početka suđenja

Završeno je ročište u predmetu 'Dženan Memić' protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Pred medije su nakon ročišta izašli Arijana Memić i Muriz Memić, sestra i otac stradalog Dženana.

Arijana je otkrila detalje iz sudnice.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

"Tužilac je danas rekao da je napadnut jedan od zaštićenih svjedoka. Istražuje se da li to ima veze s ovima koji su optuženi ili ne. Ovo je jako zabrinjavajuće za mene. Neće biti lako doći na kraj s ovakvim ljudima. Vidim gdje sve ovo ide. Ja stvarno nemam riječi, nadam se da će sudija biti častan i pošten. Nismo mi ove ljude doveli u sudnicu već su ih doveli dokazi koji su protiv njih", kaže Arijana.

Muriz Memić dodaje:

"Ja ću biti prvi svjedok i reći šta su mi pričali Hasan Dupovac i Zijad Mutap. Hasan nije mogao ni sanjati da će mu se ovo desiti. Bio je u šefovskoj stolici, a sada je na optuženičkoj. Tužilaštvo ima dovoljno dokaza. Sudija Perić je častan, neka ostane tako. Oni mogu osporavati koliko hoće ali dokazi su protiv njih", kazao je Muriz i dodao:

"Očekujemo uskoro otvaranje istrage za ubistvo. Ali, vidimo s kim imamo posla. Vidimo kakvi su to ljudi, to su neljudi".

Tužilaštvo BiH najavilo je da će dokazati djela koja se optuženima stavljaju na teret i to kroz svjedočenje 88 svjedoka, od kojih su 16 pod zaštitom, te 166 materijalnih dokaza.

U nastavku pogledajte kompletno obraćanje Arijane i Muriza Memića: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije