Bakir Izetbegović: Ako Muriz Memić zna ko mu je ubio sina - neka kaže to Tužilaštvu

10
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović: Ako Muriz Memić zna ko mu je ubio sina - neka kaže to Tužilaštvu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Večeras od 20 sati u programu N1 televizije bit će emitovan intervju sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA), u kojem će govoriti o brojnim temama, a između ostalog i o slučaju Dženan Memić.

Tako je u jednom dijelu intervjua Izetbegović kazao da ga je Muriz Memić, Dženanov otac, posjetio prije četiri – pet godina i tom prilikom mu rekao da zna ko je ubica njegovog sina.

"I on je to poslije više puta ponovio u javnosti. Dakle, ne znam ja tu stvar, gospodin Memić tvrdi da on zna i ne bih htio sada da prozivam čovjeka, ali ako zaista bilo šta zna, a rekao je to javno, neka kaže to Tužilaštvu", rekao je Izetbegović.

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

SDA je stala uz porodicu Memić, dodao je, "i to je sve od politiziranja kada smo mi u pitanju".

"U toj smo mjeri politizirani, međutim, ta porodica navodi da SDA stoji iza toga, da se nešto krije, čak se i moje ime spominje što smatram da nije fer i uredu. Mi smo čak i pozvali našim zadnjim saopćenjem porodicu da ne dopusti da bude uvučena u politiku, političke obračune, manipulacije i nasumnična optuživanja”, kazao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije