! / Oglasilo se Tužilaštvo BiH o današnjim pretresima u slučaju “Dženan Memić”

16. 09. 2021. u 09:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas se vrše pretresi na tri lokacije u Kantonu Sarajevo u vezi sa slučajem "Dženan Memić".

Pretresi se vrše sa ciljem daljeg rasvjetljavanja svih okolnosti stradanja mladića Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

Policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji sa postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu.

Radi se o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog hotelskog kapaciteta na Ilidži.

Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine.

Postupajući tužioci koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu.

Više informacija u ovom trenutku, iz operativnih razloga ne mogu davati, saopćeno je iz Tužilaštva.

Kako je portal Radiosarajevo.ba pisao ranije, od jutros traje velika policijska akcija u okviru koje policajci pretresaju porodične kuće Muamera Budnje, sina Alije Budnje, te Ševala Kovačevića, vještaka.

Podsjećamo, u ovom predmetu optuženi su Alisa Mutap Ramić, njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal u vrijeme kada su snimci nestali, te policajci Josip Barić i Hasan Dupovac.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)