Muriz Memić: Ja znam šta je meni zaštićeni svjedok rekao...

6
A. L.
Muriz Memić: Ja znam šta je meni zaštićeni svjedok rekao...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz, Davor i Ifet

Suđenje u predmetu Dženan Memić teče vrlo sporo.

U prilog tome ide i činjenica da je odgođeno još jedno ročište - ono koje je trebalo biti održano sutra. Razlog je bolest prvooptuženog Zijada Mutapa.

"Zijad je navodno pozitivan na koronavirus. Ne znam... Kao da je i ovo jedan od njihovih načina da odugovlače proces.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Sjetite se samo prije dvije sedmice ročišta kada nisu imali ni jedno pitanje za mene. Mogli su to i prije najaviti, a ovako smo izgubili to ročište. To je samo bio dokaz da oni odugovlače proces", kazao je Muriz Memić, Dženanov otac, za portal Radiosarajevo.ba.

"Oni idu sve vrijeme na kartu da ćemo se mi umoriti. Zato im ne vjerujem ništa", dodao je Memić.

Dotakli smo se prethodnog ročišta, od prije šest dana, kada je svjedočila njegova kćerka Arijana.

"Bilo je baš emotivno, posebno Arijani. Ni dan prije ročišta nije bila dobro zbog toga. Valjalo joj se vratiti na početak, govoriti šta je sve bilo...", kaže Muriz Memić.

U pravdu, ipak, ne sumnja.

"Ja znam šta je meni rekao jedan od zaštićenih svjedoka. On je to rekao i u državnom Tužilaštvu. Samo neka to ponovi na Sudu i nema problema", rekao je Muriz Memić.

Inače, sljedeće ročište zakazano je tek za 13. januar.

Podsjetimo, prvi svjedok na suđenju protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap, Muamera Ožegovića, Josipa Barića i Hasana Dupovca bio je upravo Muriz Memić. Njega je tužilaštvo direktno ispitalo 14. oktobra. Od tada je održano samo jedno ročište, ako ne računamo ono na kojem odbrana optuženih nije imala pitanja za Muriza Memića.

Ako uzmemo u obzir to i činjenicu da je sljedeće ročište 13. januara, dobijamo podatak da će za tri mjeseca biti održano samo jedno ročište.

Doduše, do pauze je između oktobra i decembra došlo radi poroda Alise Mutap-Ramić.

Slučaj Dženan Memić

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću.

Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije