Muriz Memić: "Dženan je ubijen, djeteta nema i neko za to treba odgovarati"

36
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić: "Dženan je ubijen, djeteta nema i neko za to treba odgovarati"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Penzionisani sudija Suda BiH Branko Perić komentirao je slučaj "Dženan Memić" u intervjuu za televiziju Hayat. Tom prilikom je izjavio da je Alisa Mutap nevina iako su druge njegove kolege sudije, na osnovu dokaza, utvrdile drugačije.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog Dženana, kako bi nam dao komentar na Perićevo izlaganje u emisiji.

"Gospodin Branko Perić, penzionisani sudija, imao je potrebu da opet izađe u javnost i da iznosi neistine. Emisija se zove Istraga sedmice, ali ja kažem to je 'Istraga Osmice'.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Perić je znači po zadatku oslobodio Alisu Mutap, Zijada Mutapa i Hasana Dupovca te i dalje govori da je Alisa nevina. Branku treba da bude jasno da je Dženan ubijen, da mog djeteta više nema i da neko treba odgovarati.

On u emisiji kaže da ja hoću da zatvorim pola Sarajeva. Ja samo hoću ubice svoga djeteta i kriminalce iz pravosuđa kao što su Dalida Burzić, Zdravko Knežević, Branko Perić i ostali iz krivične prijave.

On sve vrijeme u emisiji spominje ovaj slučaj i slučaj 'Respiratori' i govori o svom poštenju, a ako su druge sudije našle dokaze da osude Alisu Mutap, ja ne znam kako ih on nije vidio. I on sam protiv sebe govori. On je meni na toj oslobađajućoj presudi rekao da budem uporan i da je pravda spora i da se borim za sve druge, a sada govori druge stvari", rekao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Na pitanje kako komentariše Perićevu izjavu da je slučaj 'Dženan Memić' politički slučaj, Muriz Memić je kazao da to pokazuje da je ovo naručeni intervju uoči izbora i da je ovo uradila politika iz 2016. godine.

Muriz Memić o odluci Suda BiH: 'Ovo je poraz svih građana, pravosudna mafija postoji'

Muriz Memić o odluci Suda BiH: 'Ovo je poraz svih građana, pravosudna mafija postoji'

"To pokazuje koliki je on diletant i da je ovo naručeni intervju uoči izbora. Vidjeli ste i koga on spominje. Ovo jeste politika uradila, ali 2016. godine. Isti su ljudi u pravosuđu, ništa se nije promijenilo ni u VSTV-u ni u Tužilaštvu KS. On je upravu da je to politika uradila, ali to je ta ista politika koja skriva ubice Dženana Memića, a znamo da ta politika ide iz te zvjerske nastambe, iz ulice Mehmeda Spahe, to je ta politika i što je ubijala ljude na respiratorima i što skrivaju ubice Dženana Memića, a Branko Perić je član te politike. Na kraju emisije je rekao Avdi Avdiću 'jesam se odužio', znači neki dug je on imao da to kaže", poručio je Muriz Memić.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine donio je pravosnažnu presudu kojom je Alisa Ramić (djevojački Mutap, op.a.), bivša djevojka stradalog Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora, dok je policajac Hasan Dupovac oslobođen.

Sud je donio pravosnažnu presudu 5. aprila 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (36)

/ Povezano

/ Najnovije