Arijana Memić nakon presude Alisi Mutap Ramić: "To što si ga odvela u smrt..."

12
Radiosarajevo.ba
Arijana Memić nakon presude Alisi Mutap Ramić: "To što si ga odvela u smrt..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić

"To što si ga odvela u smrt, to što si ga gledala kako umire, sve tvoje laži, svaka suza zbog njega, sva bol, NEKA TE STIGNE.

U zatvoru ćeš imati dovoljno vremena da razmisliš o tome kakav si nečovjek. Alisa Ramić je pravosnažno osuđena!"

Ovim riječima je danas Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, prokomentirala pravosnažnu presudu kojom je Alisa (djevojački Mutap) Ramić, bivša Dženanova djevojka, osuđena na dvije i po godine zatvora.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Istom presudom, policajac Hasan Dupovac je oslobođen, a Arijana Memić dalje navodi:

"Alisa Ramić je pravosnažno osuđena, dok je Hasan Dupovac oslobođen. Mi nastavljamo našu borbu zajedno, bez obzira na sve. Nisu nas slomili ni gori trenuci, pa neće ni odluke nečasnih. Mi svoj cilj znamo i do njega ćemo doći. Uz tebe, do kraja."

Emotivna poruka Arijane Memić na godišnjicu smrti brata Dženana

Emotivna poruka Arijane Memić na godišnjicu smrti brata Dženana

Podsjetimo, Mutap Ramić je dobila dvije i po godine, a Dupovac tri godine zatvora u presudi koja je objavljena krajem jula 2023. godine. Alisa Mutap Ramić je tada osuđena zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Memića u februaru 2016. jer je sve vrijeme govorila da ima amneziju. Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom. Hasan Dupovac je bio osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja. U optužnici su, osim Mutap Ramić i Dupovca, bili još Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbi.

Ubistvo Dženana Memića

Dženan Memić je ubijen u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji gdje je napadnut, bila je njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. 

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović su se teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa na prikrivanju dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u Velikoj aleji u sarajevskom naselju Ilidža. Dupovac i Barić su policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a Ožegović radnik hotela "Kristal" na Ilidži, dok je Zijad Mutap otac Alise Ramić. 

Svi su oslobođeni optužbi, osim Alise Mutap Ramić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije