Muriz Memić dobio poziv na saslušanje, oglasili se iz grupe "Pravda za Dženana"

7
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić dobio poziv na saslušanje, oglasili se iz grupe "Pravda za Dženana"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, dobio je poziv iz Policijske uprave Ilidža na saslušanje kao osumnjičeni...

Memić je, kako se navodi u pozivu, osumnjičen za krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti". 

"Navikli smo već, nije ovo prva prijava protiv Muriza", komentiraju poziv iz grupe Pravda za Dženana, dodajući: "I kao i do sada, sigurni smo, će se i ovaj put pokazati da nema osnova za krivično gonjenje. Jer Muriz nikome nije ugrozio sigurnost."

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Vučević: Duboko vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć, primjer nam je Sandžak

Kako podsjećaju, prijavljen je čovjek koji se osam godina bori da pravno dovede ubice svoga sina i one koji ih štite pred lice pravde. Istovremeno mu se, dodaju, svo vrijeme spočitava to što "pravdu ne uzme u svoje ruke".

"U tih osam godina on nije 'mrava zgazio', a s raznim pritiscima, pa čak i prijetnjama je konfrontiran. Mnogi od nas bi do sada odustali. Ako je nekome ugrožena sigurnost, onda je to Muriz Memić i njegova porodica. Kopaju očito tamo gdje nekima ne odgovara!

Muriz Memić: Znam sve, nek' se zahvale Ifetu Feragetu što šutim još uvijek

Muriz Memić: Znam sve, nek' se zahvale Ifetu Feragetu što šutim još uvijek

Ova najnovija prijava je mogla doći samo od policajaca ili tužioca, jer se oko njih obruč već stegao. Od koga tačno, saznati ćemo sutra. Mi smo sigurni da će Muriz nastaviti svoju borbu uprkos ovome i nastavljamo da Čuvamo leđa Muriza Memića", zaključili su iz grupe Pravda za Dženana.

Dženan Memić je preminu 15. februara 2016, usljed povreda koje je zadobio sedam dana ranije u Velikoj aleji na Ilidži. Jedini svjedok je njegova bivša djevojka Alisa Ramić (djevojački Mutap). Ona tvrdi da je te kobne noći zadobila povrede glave, izgubila svijest, te da se mnogih stvari ne sjeća.

Nakon gotovo osam godina borbe, porodica je dobila zrce pravde kada je Sud Bosne i Hercegovine osudio Alisu Ramić (Mutap) i Hasana Dupovca. Podsjetimo, Alisa Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac su osuđeni zbog prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića, a odbrana ima pravo na žalbu. Alisa Ramić je dobila 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac je osuđen na tri godine zatvora. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, on za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije