Potvrđeno: Alisa Mutap pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora, Hasan Dupovac oslobođen

7
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Alisa Mutap pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora, Hasan Dupovac oslobođen
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Alisa Mutap Ramić i Zijad Mutap

Sud BiH donio pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića, osuđena na dvije i po godine zatvora, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz porodice Dženana Memića.

U ovoj istoj odluci Suda BiH, policajac Hasan Dupovac je oslobođen.

Podsjetimo, Alisa Mutap Ramić i Hasan Dupovac, osuđeni u slučaju "Dženan Memić" zbog skrivanja dokaza i načina na koji je stradao Dženan Memić. 

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Mutap Ramić je dobila dvije i po godine, a Dupovac tri godine zatvora u presudi koja je objavljena krajem jula 2023. godine.

Alisa Mutap Ramić je osuđena zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Memića u februaru 2016. jer je sve vrijeme govorila da ima amneziju. Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom.

Hasan Dupovac je osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja. Vijeće je utvrdilo da je prekoračio službene ovlasti i povrijedio službene dužnosti.

U optužnici su, osim Mutap Ramić i Dupovca, bili još Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Najnovije