Karkin o slučaju Memić: Tužilaštvo provodi ozbiljnu istragu, bit će novih hapšenja

2
I. S.
Karkin o slučaju Memić: Tužilaštvo provodi ozbiljnu istragu, bit će novih hapšenja
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dolazak ispred Suda BiH

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine danas je održano sasluušanje u okviru istrage protiv Hasana Dupovca, Zijada Mutapa i Josipa Barića.

Oni su osumnjičeni za organizirani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela u slučaju ubistva Dženana Memića.

Kako je fotograf portala Radiosarajevo.ba jutros zabilježio, u Tužilaštvo su stigli Rusmir Karkin, te novi svjedoci.

"U prostorijama Tužilaštva pred tužiocem obavljeno je niz saslušanja svjedoka u aktuelnoj istrazi. Svi svjedoci, koji su saslušani danas, zatražili su određene mjere zaštite, prije svega identiteta. Saslušani su na okolnost kritičnog događaja, kada je ubijen Dženan Memić, odnosno neposrednih događaja narednih par dana, sve vezano za taj predmet", rekao je Karkin za Radiosarajevo.ba.

Naveo je i kako Tužilaštvo BiH provodi "vrlo ozbiljnu istragu", te se serozijalno pristupa istraživanju.

"Ono što sam dobio podataka od tužioca, kažu da je do sada saslušan veliki broj svjedoka, od kojih je dosta njih zatražilo mjere zaštite. Znam da preostaje dosta saslušanja svjedoka i prikupljanja određenih dokaza. Međutim, ono što je meni danas bilo jasno i vidljivo, jeste da će i Tužilaštvo u jednom vrlo brzom vremenskom periodu izaći sa novim informacijama, a nadam se, i novim hapšenjima", poručio je Karkin.

Prema prijašnjih informacijama Muriza Memića, oca ubijenog Dženana, do sada je osam svjedoka zatražilo zaštitu od Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije