Ifet Feraget nakon ročišta: 'Jasno je, potresa mozga i amnezije nije bilo'

4
Radiosarajevo.ba
Ifet Feraget nakon ročišta: 'Jasno je, potresa mozga i amnezije nije bilo'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

Ispred Suda Bosne i Hercegovine se, nakon ročišta u slučaju 'Dženan Memić', obratio advokat Ifet Feraget, a on je rekao kako su današnja svjedočenja bila jasna. 

Advokat Muriza Memića, oca od tragično preminulog Dženana Memića, Ifet Feraget, rekao je: "Ja bih krenuo od onog što je rekao dr. Žujo, da je napadač koji je nanio povrede bio u položaju licem u lice. Ako to poredimo s onim što je Alisa rekla dr. Kučukaliću, da je Dženan pogledao u nju te da je ona izgubila svijest i došla sebi oko 2:00 sata pred KUM-om, možete vidjeti da je riječ o simuliranju.

To je najvažniji momenat današnjeg vještačenja, a generalno nema pouzdanijeg dokaznog sredstva od nauke u rukama eksperata, a pogotovo kad oni posjeduju tako visoku svijest i karakter da svoje znanje pravilno koriste, kao što je to danas demonstrirao dr. Dizdarević.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Kad jedan vještak zove drugog da promijeni nalaz, to vam je signal. Taj nalaz je glasio kako Alisa nema amneziju niti potres mozga. Taj ključni element nedostatka retrogradne amnezije je vodio ka konačnom zaključku da nema amneziju.

Laž nikad ne doživi starost. Ja se nadam da i ova laž koja je još uvijek relativno mlada neće još dugo. 

Muriz Memić nakon ročišta: 'Nakon sedam godina vidio sam strah u očima Alise Mutap'

Muriz Memić nakon ročišta: 'Nakon sedam godina vidio sam strah u očima Alise Mutap'

Posao suda je izuzetno zahtjevan u ovom predmetu, ovo je kompleksan slučaj koji će nam na neki način dati orijentire da li ćemo imati samo državu, ili ćemo dobiti društvo.

Ako propadnemo kao društvo, na način da se neko ne sjeća nečega što nije trajalo 4-8 sekundi već pola sata, ako još uvijek slušamo advokate koji kažu da se desila saobraćajna nesreća iako je to isključeno, onda je stvarno bitno kakva će ova odluka biti, ona će postaviti putokaz za budući rad."  

U odgovoru na pitanje o današnjim svjedočenjima, Feraget je bio decidan

"Dr Kučukalić je spominjao potres mozga, Dizdarević je rekao isto. Čuli ste četiri kriterija koji nisu ispunjeni. To što pacijent vama govori, to se provjerava i nakon provjere, dr Dizdarević i Žujo su isključili potres mozga. Zaključak je da ga nije bilo, kao ni organske amnezije. Iskazi druge svjedoka su dokazi da nije bilo retrogadne amnezije", rekao je Ifet Feraget. 

Izjave nakon ročišta u slučaju Dženan Memić

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, June 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije