Danas novo ročište u slučaju Dženan Memić: Šta će reći dr. Kemal Dizdarević?

5
Radiosarajevo.ba
Danas novo ročište u slučaju Dženan Memić: Šta će reći dr. Kemal Dizdarević?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine zakazano je novo ročište za danas, 7. juni, kada se  nastavlja suđenje Zijadu Mutapu i ostalima za prikrivanje dokaza o stradanju mladića Dženana Memića 2016. godine u Velikoj aleji u Sarajevu.

Na ročištu koje je održano 29. maja, Sud je donio odluku da će prihvatiti iskaz doktora Kemala Dizdarevića u slučaju Dženan Memić, a koji će svjedočiti na današnjem ročištu.

Tada je navedeno da je tužilac Dubravko Čampara rekao da predlaže da se prihvate svi dokazi izvedeni u prvostepenom postupku.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Reprodukcija svjedočenja vještaka Irhada Kosa je već saslušana 29. maja, a 7. juna se očekuje još stručnjaka akademika Abdulaha Kučukalića i dr. Hamze Žuje

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije