Muriz Memić nakon ročišta: 'Nakon sedam godina vidio sam strah u očima Alise Mutap'

9
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić nakon ročišta: 'Nakon sedam godina vidio sam strah u očima Alise Mutap'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

U Sudu Bosne i Hercegovine za srijedu, 6. juni, bilo zakazan pretres na kojem će biti ponovljeno suđenje Alisi Ramić (bivša Mutap), Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Muameru Ožegoviću i Josipu Bariću.

Ovaj, drugostepeni postupak vodi se pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine, kojim predsjedava sudija Staniša Gluhajić. Postupak se vodi nakon što je poništena prvostepena oslobađajuća presuda.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Dženanov otac, Muriz Memić, obratio se medijima danas nakon održanog ročišta.

"Nakon svega ovoga, moram kazati da sam zadovoljan. Svjedočenjem Dizdarevića, sve je ovo trebalo biti riješeno davno. Znate da je Dalila rekla "ja nju ne dam".

Alisa nikada nije imala amneziju, doktori su govorili da ona laže. Nikada nije imala amneziju. Čuli smo danas pitanje, licem u lice, valjda će se ovo privesti kraju.

Osjećam se dobro, oni su nervozni, nakon sedam godina vidio sam strah u očima Alise Mutap, nervozni su. Mora doći i Dalida Burzić koja je ovo sve prouzrokovala. Sa strahom su čekali ovo vještaćenje", kazao je Muriz Memić.

Kompletnu izjavu pogledajte na linku ispod:

Izjave nakon ročišta u slučaju Dženan Memić

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, June 7, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije