Pogledajte dolazak Muriza Memića i Alise Mutap na suđenje u slučaju 'Dženan Memić'

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Muriza Memića i Alise Mutap na suđenje u slučaju 'Dženan Memić'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Suđenje u slučaju 'Dženan Memić' nastavlja se danas, 7. juna, a na sud su stigli Muriz Memić i njegov advokat Ifet Feraget, te Alisa Ramić (rođ. Mutap) s njenim ocem Zijadom. 

Samo ročište počinje u 10:00 sati u zgradi Suda BiH, a došli su i svi akteri. Na današnjem suđenju se očekuje reprodukcija vještačenja stručnjaka akademika Abdulaha Kučukalića i dr. Hamze Žuje

Na ročištu održanom 29. maja, sud je odlučio prihvatiti iskaz dr. Kemala Dizdarevića, koji bi trebao svjedočiti upravo danas

Teška nesreća na bh. cesti, povrijeđeni hitno prevezeni u bolnicu

Teška nesreća na bh. cesti, povrijeđeni hitno prevezeni u bolnicu

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Dolazak Muriza Memića, Ifeta Ferageta, Alise Ramić i Zijada Mutapa na ročište
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Dolazak Muriza Memića, Ifeta Ferageta, Alise Ramić i Zijada Mutapa na ročište

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije