HNK: Evo kakva je situacija nakon zabrane kretanja iz mjesta prebivališta

Radiosarajevo.ba
HNK: Evo kakva je situacija nakon zabrane kretanja iz mjesta prebivališta
Foto: Bljesak.info / MUP HNK / Ilustracija

Jutros od 5 sati na području Hercegovačko-neretvanskog kantona prema naredbi Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na snazi je zabrana kretanja svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Fotoreporter portala Bljesak.info obišao je neke od policijskih punktova u blizini Mostara da provjere kako se provodi ova zapovijed.

Kaže kako policijska patrola u Žitomisliću, južno od Mostara zaustavlja automobile iz oba smjera. Jutros se ionako slab promet sastojao uglavnom od kamiona i kombija koji su već od prije imali dozvole za kretanje, dok privatne automobile, kojih je manje, samo upozoravaju da za ubuduće nabave propusnice. Na drugom kontrolnom punktu u naselju Miljkovići, prema Čitluku, slična je situacija.

Kontrolira se malobrojni saobraćaj i nakon razgovora i informiranja o nabavljaju potvrda, vozila se propuštaju.

Prema ovoj naredbi kontrolne tačke postavljene su na putu prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrsnici Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu. Također, postavljene su i prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

Kako je zabilježio fotoreporter portala Bljesak.info na svim kontrolnim tačkama policajci uglavnom puštaju vozila. Za sada, puštaju vozila uz upozorenje vozačima da moraju nabaviti propusnice. Na jednom od tri posjećena punkta, policija nije kontrolirala vozila koja su napuštala Mostar.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije