Ponašanje direktora klinike u Mostaru zgrozilo region

Radiosarajevo.ba
Ponašanje direktora klinike u Mostaru zgrozilo region
PrtScr / Direktor klinike u Mostaru

Zaraženih: 202.241
Umrlih: 8.010
Oporavljenih: 82.813
Broj slučajeva u BiH: 38
Oporavljeni u BiH: 2

Prvi pacijent kojem je potvrđen koronavirus u Mostaru ujedno je izazvao i svojevrsni skandal, o čemu je Radiosarajevo.ba izvještavao jučer.

Svi ljekari koji su bili u kontaktu sa zaraženim Mostarcem upućeni u izolaciju

Prije dva dana su u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu, pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti.

Čeka se odgovor: Šta se događa u bolnici u Mostaru

Teška situacija danas je u Mostaru. Nakon što je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar danas potvrđen prvi slučaj zaraze izazvane novim sojem koronavirusa [SARS-CoV-2], koji uzrokuje infekciju COVID-19, iz grada na Neretvi večeras stižu ozbiljne poruke.

Tokom jutrošnje press konferencije za medije, pažnju je privukao i direktor SKB Mostar Ante Kvesić koji je prije davanja izjave čistio zube prstima, pred kamerama u vremenu u kojem ljekari i drugi nadležni savjetuju građanima da to ne rade.

Ovakvo ponašanje direktora jedne zdravstvene ustanove izazvalo je buru komentara na društvenim mrežama, a jedan od njih je "ako je ovo direktor klinike, onda je vama korona najmanji problem".

Pogledajte video iz kojeg će vam biti jasno o čemu se radi i ko je na čelu zdravstvene ustanove, ko treba da predvodi ljude koji bi trebali da stanu u zaštitu građane naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije