Šta se dešava u SKB Mostar? Medicinske sestre nisu dobile otkaz, doktor u izolaciji

Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u SKB Mostar? Medicinske sestre nisu dobile otkaz, doktor u izolaciji
Foto: Bljesak.info / Ante Kvesić

Zaraženih: 202.241
Umrlih: 8.010
Oporavljenih: 82.813
Broj slučajeva u BiH: 38
Oporavljeni u BiH: 2

Ante Kvesić, dugogodišnji direktor mostarske bolnice je demantirao glasine da je bilo ko zbog jučerašnje situacije, od osoblja bolnice, dobio otkaz te naveo kako je ljekar koji je primio pacijenta u izolaciji. 

Čeka se odgovor: Šta se događa u bolnici u Mostaru

Teška situacija danas je u Mostaru. Nakon što je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar danas potvrđen prvi slučaj zaraze izazvane novim sojem koronavirusa [SARS-CoV-2], koji uzrokuje infekciju COVID-19, iz grada na Neretvi večeras stižu ozbiljne poruke.

''Nitko nije dobio otkaz, u paniku može uletjeti bilo tko. Imali smo situaciju koju nismo predvidjeli, no napravil smo svoj posao do kraja. Osam ljudi je poslano u samozolaciju i to ćemo raditi i dalje. Ima nas dovoljno, uz brigu o pacijentima vodimo i brigu o osoblju. Liječnik koji ga je primio je u izolaciji, nije suspendiran, o tome ćemo kad ovo sve prođe'', rekao je dr. Kvesić i poručio kako je panika oko koronavirusa gora od samog virusa.

Sva tri slučaja su povezana, a nažalost, kako je istaknuto sve je počelo u Intenzivnom bloku i u Plućnom odjelu.

''Umjesto sprijeda, ušao nam je sazada'', rekao je direktor mostarske bolnice Ante Kvesić, prenosi Bljesak. 

Nije moguće ne primijetiti da je direktor bolnice, koji je kroz ovu neukusnu šalu vjerovatno pokušao ublažiti razmjere nevolje u kojoj se našao mostarski zdravsteni sistem, pred okupljenim novinarima izjavu davao odjeven u civilno odijelo, sa sunčanim naočalama. 

Na upit o preseljenju Ginekološkog odjela SKB Mostar u bolnicu u Južnom logoru, kako su to neki mediji naveli, istaknuto je kako je trenutno zaustavljen program porođaja dok se epidemiološki sve ne izvidi, nakon čega će vidjeti ko će ostati na Odjelu a koga će poslati kući. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije