Svi ljekari koji su bili u kontaktu sa zaraženim Mostarcem upućeni u izolaciju

Radiosarajevo.ba
Svi ljekari koji su bili u kontaktu sa zaraženim Mostarcem upućeni u izolaciju
/ Mostarska bolnica, Foto: Jabuka TV

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas u Mostaru, a kako je objavljeno radi se o osobi koja se vratila sa odmora iz Italije, a ovaj slučaj doveo i do dramatičnog stanja u mostarskoj bolnici.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, pacijent koji je zaražen koronavirusom svojim neodgovornim ponašanjem ugrozio je ljekare koji rade u SKB Mostar.

Svi ljekari, kako je potvrdio direktor SKB Mostar Ante Kvesić, upućeni su u izolaciju, prenosi Večernji.ba.

U Mostaru se spekulira da je navedena osoba bila u kontaktu sa većim brojem ljudi proteklih dana. 

Također, na društvenim mrežama se pojavio snimak čiju autentičnost nije moguće potvrditi, a na kojem jedna od uposlenica govori kako je pacijent prvo doveden na Kliniku za plućne bolesti, da bi tek nakon pregleda i sumnje na koronavirus bio upućen na Kliniku za infektivne bolesti. 

Na tom snimku se navodi kako je doktor sa Klinike za plućne bolesti dr. Boro Janjoš kazao kako će se on brinuti o pacijentima jer se radi o njegovom kumu. 

Portal Radiosarajevo.ba pokušao je stupiti u kontakt sa dr. Borom Janjošem, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Ljekari sa kojima je portal Radiosarajevo.ba razgovarao tvrde da je  pacijent zatajio informaciju ljekaru da je boravio u Italiji, žaleći se da imao"uobičajenu upalu pluća". Zbog toga je smješten na Odjel za plućne bolesti, a ne na infektologiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije