Želite živjeti zdravo? Ovo su tri jednostavna pravila o ishrani fitness trenera

Radiosarajevo.ba
Želite živjeti zdravo? Ovo su tri jednostavna pravila o ishrani fitness trenera
Pixabay / Ilustracija
Todd McCullough je bivši igraš fudbala sa Univerziteta Florida i utemeljitelj TMAC fitnes programa.

Specijalizirao je pomaganje zaposlenim ljudima da dođu do željenog izgleda i poznat je po jedinstvenom programu koji kombinira jako intenzivni intervalni trening sa jogom, prenose Dobre Kalorije.

“Imam tri jednostavna pravila kada se radi o ishrani:

1. Jedem samo izvornu hranu iz prirode

I ponekad neku proteinsku pločicu. 

2. Jedem kada sam gladan

Pijem vodu kao kamila, tako da znam da, kada osjetim glad, to je kada zaista trebam hranu. Mnogi ljudi jedu manje ako su dovoljno hidrirani. 

3. Jedem hranu koja ima odličan ukus

Imam neke prijatelje koji se bave bodibildingom i super su nabildani, ali njihova hrana liči na karton, plus što puštaju vjetrove po cijeli dan. Ne računam kalorije i makronutrijente koje unose.

Osnovna prilagodba koju koristim kod svojih klijenata koji žele smanjiti tjelesnu težinu je da povećam unos masnoća, a smanjim unos ugljikohidrata i šećera. Ako žele povećati tjelesnu težinu onda napravim upravo suprotno. Osnova moje filozofije ishrane je mnogo povrća, mala količina visokokvalitetnih proteina, voće i orašasti plodovi.

Ovako izgleda moj dan:

U 5:30 se budim. Popijem topli čaj od đumbira i limuna sa medom, šaku šumskog voća i nešto svježih badema. Kafa i Red Bull, odbijte! Ja sam spreman za dan!

Onda primam jutarnje klijente. Ako ih nemam onda idem surfati. Pod tim mislim više na veslanje na dasci. Nemam pojma kako se surfa, ali dobro znam kako napraviti vraške slike za Instagram. Moj pristup fizičkoj aktivnosti je sličan kao i pristup ishrani. Ostavljam ih vrlo jednostavnima. Odmah ujutro se pokrenem, obavezno. Najvažnije je započeti dan sa pravim stavom. Moj raspored diktira šta dalje radim, bilo da je u pitanju surfanje, joga ili neki od mojih dvadesetominutnih vježbi.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije