"Zelena boginja": Bomba u čaši koja tjera bolesti i lošu vibru

Radiosarajevo.ba
"Zelena boginja": Bomba u čaši koja tjera bolesti i lošu vibru
Facebook / Smoothie "zelena boginja"

Želite li svoje tijelo nagraditi hranjivom bombom, napravite napitak koji tjera bolesti i popravlja raspoloženje. Donosimo recept za smoothie sa skromnim sastojcima, ali veličanstvenog imena – "Zelena boginja".

Sastojci:
- 1 jabuka zlatni delišes
- 1 šaka špinata
- 1 kruška
- 1 limeta
- 1 stabljika celera
- ¼ svježeg krastavca srednje veličine
- malo vode

Priprema:
Stavite jabuku u grlo sokovnika, a zatim tijesno ugurajte špinat. Dodajte krušku, limetu, celer i krastavac i vodu te sve zajedno dobro promiješajte.

Ovaj smoothie najbolje je piti na prazan želudac te 30 minuta prije vježbe.

Jabuku zovu kraljicom voća. Špinat je bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja. Za krušku kažu da popravlja raspoloženje, skida kilograme i još mnogo toga!

Limeta je odličan izvor vitamina C te štiti od bolesti pa su je tako i britanski moreplovci u 19. stoljeću koristili za prevenciju skorbuta, bolesti koja nastaje zbog nedostatka vitamina C u prehrani. Limeta nije korisna samo za jelo – esencija ove voćke koristi se u izradi parfema, sredstvima za čišćenje te u aromaterapiji. Prema tantričkom vjerovanju limeta tjera zle duhove te tako donosi pozitivnu energiju i popravlja raspoloženje, piše Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije