Za samo par minuta napravite najukusniji špinat

0
Radiosarajevo.ba
Za samo par minuta napravite najukusniji špinat
Pixabay / Ilustracija

Jedna od najvećih grešaka vezanih uz pripremu špinata je prekuhavanje - nakon što se dugo kuhao u vodi, špinat je daleko siromašniji po pitanju sadržaja nutrijenata, a također je i siromašniji okusom.

Kako bi vam špinat bio zdraviji i ukusniji, promijenite način njegove pripreme. Sve što trebate napraviti je očistiti i oprati špinat, zatim procijediti suvišnu vodu. Nemojte ga sasvim posušiti, dobro je da ostane vlažan.

Stavite na hladno maslinovo ulje - bit će vam dovoljno onoliko koliko treba da u tankom sloju prekrije dno tave u kojoj ćete ga pripremati - a zatim dodajte špinat, posolite ga i ubacite malo sitno nasjeckanog bijelog luka. Za još bolji okus možete dodati biber i naribanimmuškatni oraščićm piše Slobodna Dalmacija.

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Poklopite špinat i pustite ga da se pirja na laganoj vatri, povremeno ga promiješajte i ako baš treba dodajte malo vode. Gotov je čim mu peteljke omekšaju.

Skonite ga s vatre i po želji ga pomiješajte s rižom, jajetom ili ga koristite kao preljev za lazanje i tortilje.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije