Večera na meksički način gotova za 20 minuta: Tacosi sa piletinom, za prste polizati

0
Radiosarajevo.ba
Večera na meksički način gotova za 20 minuta: Tacosi sa piletinom, za prste polizati
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ovi Buffalo tacosi od piletine jedan su od najboljih načina da okuse klasičnih krilaca unesete na svoj stol za večeru radnim danom.

Gotovi su za manje od 20 minuta i, još bolje, ne morate paliti rernu. To je porodična večera bez znojenja koja će zasigurno postati redovna na vašem popisu.

Piletina na žaru i vrećica mješavine salate u središtu su ove večere. Jednostavno narežite piletinu i ubacite je u brzi domaći Buffalo sos napravljen od otopljenog maslaca, vašeg omiljenog ljutog sosa i bijelog luka u prahu.

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Nova teška saobraćajna nesreća na bh. cestama: Tri osobe hitno prevezene u bolnicu

Mješavina za salatu od kupusa pomiješa se sa sokom limete, maslinovim uljem i par kašika grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, ovisno šta imate pri ruci. To je kremasta, hrskava barijera između Buffalo piletine i tortilja od mekog brašna.

Sve što preostaje učiniti je svaki taco popuniti izmrvljenim sirom i narezanim mladim lukom. Već imate ostatke piletine ili pola glavice kupusa u frižideru? Imate potrebne namirnice pred očima bez potrebe da idete u prodavnicu.

Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano

Napravite savršene palačinke: Ovaj jednostavan trik će vam pomoći da vaše tijesto bude mekano

Svako ima svoj preferirani pogled na Buffalo piletinu, što znači da postoji mnogo načina za pripremu ovih tacosa na temelju preferencija vaše porodice.

Niste ljubitelj sira? Umjesto njega stavite svoj omiljeni dressing. Iako je ove tacose najbolje napraviti s tortiljama od brašna zbog njihove mekoće, slobodno ih zamijenite kukuruznim tortiljama ako ne konzumirate gluten, piše Večernji.hr.

Ovim Buffalo pilećim tacosima ne treba puno više da bi postali odlična večera, ali ako želite dodati prilog, ovo su neki od prijedloga:

  • Shishito paprike
  • Salata od paradajza, luka, avokada
  • Brokula
  • Paprike na žaru
  • Esquites (topla meksička salata od kukuruza)

Sastojci:

Neodoljivo, jednostavno, lagano: Musaka s tikvicama

Neodoljivo, jednostavno, lagano: Musaka s tikvicama

  • 6 kašika neslanog maslaca
  • 1/2 šoljice ljutog sosa
  • 1/2 kašikice bijelog luka u prahu
  • Oko 700 grama piletine
  • 3 kašike običnog grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 kašike svježe iscijeđenog soka od limete
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašikice soli
  • 1/4 kašikice svježe mljevenog bibera
  • 4 šoljice mješavine salate
  • 12 tortilja
  • 2 luka, tanko narezana
  • Šoljica mrvljenog ili ribanog sira

Priprema:

Nezaboravan ukus: Mekana pogača s jogurtom gotova za 20 minuta

Nezaboravan ukus: Mekana pogača s jogurtom gotova za 20 minuta

1. Stavite maslac u mikrovalnu rernu dok se ne otopi. Dodajte ljuti sos i bijeli luk u prahu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte nasjeckanu piletinu i pomiješajte. Alternativno, otopite maslac u malom loncu na srednje niskoj temperaturi. Ugasite vatru i dodajte ljuti sos i bijeli luk u prahu pa prebacite u veliku zdjelu i pomiješajte s piletinom.

2. Stavite grčki jogurt ili kiselo vrhnje, sok od limete, maslinovo ulje, sol i biber u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte mješavinu salate i pomiješajte.

3. Složite tortilje na tanjir i stavite ih u mikrovalnu dok se ne zagriju, 30 do 45 sekundi.

4. Za sastavljanje tacosa, zagrijane tortilje prelijte sosom i salatom od kupusa. Na vrh stavite piletinu i ukrasite mladim lukom i sirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije