Nezaboravan ukus: Mekana pogača s jogurtom gotova za 20 minuta
Najbolji osjećaj je kada kuća zamiriše na vruću, domaću pogaču!
Ovaj miris podsjeća na djetinjstvo i bakin stari šporet, ali i recepte koji su bili bez mane. To je svakako ključni detalj ako želite ukusan hljeb, a mi vam donosimo baš takav recept - savršen!
U pitanju je pogača koja se pripema s jogurtom koji tijestu daje divnu mekoću i besprijekoran ukus.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Sastojci:
2 jajeta
2 dl jogurta
230 gr brašna
130 ml suncokretovog ulja
pola praška za pecivo
jedna kašičica soli
Priprema:
Mikserom umutite jedno jaje i jedno bjelance, dodajte jogurt i 130 ml ulja. Ovoj smjesi dodajte 230 grama mekog brašna, prašak za pecivo, so i sve izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini.
Pleh veličine 20x30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smjesu. Premažite umućenim žumancem i pecite u zagrijanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.