Bogatstvo okusa u jednoj porciji: Donosimo vam recept za krem čorbu s kestenom

0
Radiosarajevo.ba
Bogatstvo okusa u jednoj porciji: Donosimo vam recept za krem čorbu s kestenom
Foto: Pexels / Kesten čorba

Bez brige, nije potrebno kuhati i guliti kestenje – dovoljno je nabaviti brašno od kestena te njime dati završni dodir ovoj supi bogatoj povrćem.

Da malo promijenimo, za vas smo izabrali ovaj neobičan recept koji će se sigurno dopasti i vašim ukućanima. 

Sastojci:

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

  • 2 poriluka, samo bijeli dio
  • 1 čen bijelog luka 
  • 2 mrkve
  • karfiol oko 500 g
  • grančica ruzmarina ili 2 kašičice sušenog
  • 60 g brašna od kestena
  • 3 kašike ekstradjevičanskoga maslinovog ulja plus za posluživanje
  • sol i svježe mljeveni biber

Priprema: 

  • Poriluk dobro operite i očistite pa narežite na tanke kolutiće. Bijeli luk oljuštite, malo posolite i zgnječite širokom stranom noža. Mrkve očistite i narežite na kockice. Karfiol dobro operite i narežite na manje komade.
  • U veliku loncu zagrijte maslinovo ulje i na njemu, na srednjoj vatri, oko 5 minuta pirjajte poriluk kojem ste dodali ruzmarin.
  • Dodajte bijeli luk i pirjajte još minutu, a zatim dodajte mrkvu pa nastavite pirjati još 5-6 minuta. Ulijte otprilike litru vode, malo posolite, a kad zakipi, dodajte narezani karfiol. Ako je potrebno, ulijte još vode da povrće bude potpuno prekriveno tekućinom.
  • Poklopite i kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok povrće ne bude skuhano, uz povremeno miješanje. Zatim maknite s vatre, izvadite grančicu ruzmarina pa supu smiksajte štapnim mikserom.
Recept za kraljicu jeseni: Kremasta kesten torta bez jaja i pečenja

Recept za kraljicu jeseni: Kremasta kesten torta bez jaja i pečenja

  • Vratite na laganu vatru. Brašno od kestena stavite u zdjelicu pa razmutite s malo hladne vode u glatku gustu smjesu. Neprestano miješajući, umiješajte u smiksanu supu pa nastavite uz miješanje kuhati još 5 minuta.

Savjet:

Ako je supa pregusta, ulijte malo vode i kratko prokuhajte. Ako je potrebno, još posolite, pobiberite po ukusu pa poslužite u zdjelicama nakapano s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja, piše Sensa.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije