Recept za kraljicu jeseni: Kremasta kesten torta bez jaja i pečenja

0
Radiosarajevo.ba
Recept za kraljicu jeseni: Kremasta kesten torta bez jaja i pečenja
Foto: Prtscr / Youtube / Kesten torta

Jesen nam sa sobom donosi razne plodove u kojima svi uživamo, a jedan od njih je svakako i kestenje.

Napravite kremastu tortu od kesten pirea, čiji recept je i više nego jednostavan, a što je najbolje od svega ne mora da se peče.

Garantovano ćete uživati u svakom zalogaju.

U Bosanskoj Krupi uhapšen ruski instruktor koji je obučavao Moldavce u BiH

U Bosanskoj Krupi uhapšen ruski instruktor koji je obučavao Moldavce u BiH

Sastojci:

Za koru:

Ukusno i jeftino: Počastite se danas vrhunskim kolačem - od samo TRI sastojka!

Ukusno i jeftino: Počastite se danas vrhunskim kolačem - od samo TRI sastojka!

400 g mljevenog keksa
140 g putera
7 kašika šećera u prahu
120 ml mlijeka

Za fil:

500 g kesten pirea
200 ml slatke pavlake
120 gr putera
7 kašika šećera u prahu

Za dekoraciju:

150 g čokolade

Priprema:

Pomiješati puter s keksom, pa dodati šećer u prahu.

Miješati uz postepeno dodavanje mlijeka, pa kad se dobije homogena smjesa utisnuti u dno kalupa, koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

Recept za preukusnu slasticu: Počastite se danas bosanskim lokumima

Recept za preukusnu slasticu: Počastite se danas bosanskim lokumima

U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, a odvojeno umutiti puter, šećer u prahu i, na kraju, pire od kestena.

Namazati ovaj fil od margarina i kestena preko kore, pa preko svega nanijeti umućenu slatku pavlaku.

Otopiti čokoladu, pa njom prelijte tortu i ukrasite po želji.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se lijepo stegne.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije