Recept dana: Hrskavi pečeni krompir sa paradajzom
Radiosarajevo.ba
Krompir u umaku od pečenog paradjza sa domaćom kobasicom i nije tako loša kombinacija.
Mozda su se neki od vas zaželjeli malo hrskavije i masnije hrane, ali ovo jelo možemo reći da je pun pogodak.
Nije teško za pripremu, a vjerujemo da će mnoge od vas obradovati.
Potvrđeno: Vlada Nizozemske dat će milion eura Memorijalnom centru Srebrenica
Sastojci:
- 4-5 srednjih paradajza
- 2 kašike ulja
- 2 glavice crvenog luka
- 180 g domaće kobasice
- 6 većih krompira
- 1.5 kašičica origana
- 2 kašičice himalajske soli
- 1 kašičice chilija
Priprema:
- Paradajz uroniti u kipuću vodu, ostaviti desetak minuta, ukloniti kožicu i narezati na veće kocke.
- Pećnicu ugrijati na 200 stepeni.
- Paradajz staviti u vatrostalnu posudu te dodati par kapi ulja, promiješati i peći oko 15 minuta.
- Krompir oguliti, isprati vodom, narezati i na pola skuhati u neslanoj vodi, ocijediti.
- Luk očistiti i sitno nasjeckati.
- Kobasicu narezati na ploške.
Recepti naših baka: Lagana ljetna jela bez mesa - evo kako se to radilo prije 70 godina
- Na ulju popržiti luk pa dodati kobasicu i pržiti desetak minuta uz povremeno podlijevanje vodom i miješanje.
- Dodati pečeni paradajz i pirjati dok višak tekućine ne ispari.
- Dodati začine i krompir, promiješati te ravnomjerno rasporediti u vatrostalnu posudu.
- Peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Vjerujemo da će vam se svidjeti recept, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)