Prava ljetna: Donosimo vam recept za krem čorbu od tikvica
Radiosarajevo.ba
Krem supe vrlo su in, a posebno lagane poput ove izvrsne od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.
Idealno ljetno jelo, čak će i onim mlađim omogućiti lakši obrok, a roditeljima manje stresa.
Kako god, neodoljivog je okusa, pa što da je ne isporobate i vi.
Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji
Sastojci:
- 600 g tikvica
- 300 g krompira
- 80 g luka
- 1-2 čena bijelog luka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1,5 l vode
- 2 kašike maslaca
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 kašika vegete
Priprema:
- Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
Ovakvu tortu niste probali: Hit ljeta je Jogurtica sa kupinama
- Dodajte narezani krompir, 1 l vode, vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
- Na kraju dodajte potisnuti bijeli luk.
- Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
U krem čorbu, možete umjesto limunovog soka dodati par kapi aceta balsamica, piše Cooinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)