Stavite lovor ispod jastuka prije spavanje i gledajte kakvu će magiju učiniti vašem organizmu

0
Radiosarajevo.ba
Stavite lovor ispod jastuka prije spavanje i gledajte kakvu će magiju učiniti vašem organizmu
Pixabay / Ilustracija

Lovorov list nije samo mirisni začin, već i bogati izvor korisnih tvari za zdravlje. Može pomoći u raznim situacijama, ne samo kao dodatak u kuhanju.

Provjerite na koje sve načine možemo iskoristiti benefite lovora.

Prirodni repelent

Miris lovora odbija muhe, komarce i druge dosadne insekte, stoga je odličan u danima kad se borimo s previše komaraca. Osim toga, ima taj predivan miris koji će obogatiti prostor, piše 24 sata.

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

Diuretski učinak

Lovor povećava protok urina, ali i pomaže u čišćenju bubrega i urinarnog trakta. To je prirodan i nježan način za smanjenje oteklina i viška tekućine u tijelu. Ako ste napuhnuti, lovor je odličan za smanjenje tekućine u tijelu.

Ublažava trbušnu napetost i nadutost

Može pomoći i nakon obilnog obroka, jer ublažava napetost u želucu, poboljšava probavu i smanjuje nadutost. Nakon obroka probajte popiti šoljicu čaja s lovorovim listom.

Djeluje adstringentno

Kod želučanih problema lovorov list može pomoći smanjiti proljev. Adstringentno djelovanje pomaže ojačati stolicu i nositi se s neugodnim simptomima.

Ublažava tegobe uzrokovane kolikama

Grčevi kod beba mogu biti problem, ali čaj od lovora može im pomoći. Lovorov list ima umirujuća svojstva koja mogu ublažiti bolne simptome i ojačati probavni trakt.

Za miran san

Stavite dva lovorova lista ispod jastuka prije spavanja, jer sadrže tvari koje smiruju živčani sistem i potiču opuštanje.

Ako želite mirno spavati i probuditi se osvježeni, isprobajte ovaj trik s lovorovim listom. Metoda je jednostavna, ali učinkovita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije