Mnogi se kunu u njega: "Čudesni" preparat od ove namirnice pomaže u borbi protiv peruti

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi se kunu u njega: "Čudesni" preparat od ove namirnice pomaže u borbi protiv peruti
Foto: Pexels / Lovorov list čini čuda za zdravlje kose

Perutanje kože glave je jedno od čestih dermatoloških problema, može da bude veoma neprijatno, a čini da kosa, koliko god da je čista i da se vodi računa o njoj, djeluje neugledno.

Postoje brojna rješenja kada je u pitanju perut, tu su brojni šamponi i kozmetički preparati, ali često je prirodno rješenje ono koje pomaže na 'duže staze'.

Zato, ako imate problem s perutanjem kože glave, onda bi trebalo da isprobate domaći šampon od lovorovog lista.

Teška nesreća u centru Sarajeva: Automobilom udario pješaka na cesti, hitno prebačen na KUM

Teška nesreća u centru Sarajeva: Automobilom udario pješaka na cesti, hitno prebačen na KUM

Lovorov list spada u tradicionalne začine u našim krajevima i gotovo da nema kuće u kojoj se ovaj "magični" list ne može naći. Osim u kuhanju , lovorov list se koristi i u tretmanima kože i kose.

Borba protiv peruti može da bude mučna i dugotrajna, ali uz preparat pravljen od lovora, možete da se oslobodite belih ljuspica sa kose brže i lakše. Pored toga, hranjive materije koje lovor sadrži pospješuju i brži rast kose, te čine da ona bude sjajna i svilenkasta.

Za efikasan preparat potrebno vam je 5 listića lovora, kašičica kokosovog ulja i 500 ml vode. Pomiješajte sastojke i ostavite smjesu se kuha dok ne proključa, a zatim je ostavite još pet minuta. Zatim sklonite šerpicu sa ringle i ostavite smjesu da se ohladi. Nakon što se ohladi, sipajte tečnost u bočicu sa raspršivačem i nanesite na tjeme i dobro utrljajte. Ostavite preparat na kosi 15 do 30 minuta kako bi delovao, pa regularno operite kosu.

@afsennah

♬ Say It Right - Nelly Furtado

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije