Sezona je paprika: Kako ih najlakše oguliti, kako zadržati aromu?
Dolaskom jeseni otvara se sezona raznih jela, a jedno od njih su i pečene paprike.
Odlične su kao prilog, na salatu, za pripremu ajvara, a možete ih čak i pohovati. Iako su mekane, kožica im je tvrda, a dio procesa u kojem ih treba oguliti prava je muka za one koji su tek početnici u pečenju. Ipak postoji rješenje - uz jedan odličan trik ogulite ih brzo i jednostavno.
Kako prenosi lifehacker.com, tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete - možete koristiti krpu, plastičnu foliju ili papirnate ručnike. Ostavite ih tako otprilike 15 minuta - ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanjem će se stvoriti para i višak tekućine, a zahvaljujući tome moći će se lakše oguliti kora. Postoji i sjajan trik ako želite zadržati malo jaču aromu dima - ogulite ih u zdjeli s vodom, a poslije istu iskoristite za pripremu jela.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.