Kad ćete praviti, ako ne sada: Pocijepana paprika sa bijelim lukom u rerni
Radiosarajevo.ba
Kad ćete da pravite, ako ne sada.
Isprobajte recept za pocijepane paprike sa bijelim lukom u rerni popularne bake Jele, s jednog od najpopularnijih Youtube kanala kada je kuhanje u pitanju.
Potrebno je:
- 5 kg paprike
- 5 kašika sirćeta alkoholnog
- 1 kašika soli morske
- 1 glavica bijelog luka
- celerov list
- 100 ml. ulja
Priprema:
- Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi sjemenke.
- Zatim je pocijepati i staviti u rešetku da se ocijedi najmanje jedan sat najbolje preko noći.
- U šerpu sipati ulje dodati pocijepanu papriku i dodati so.
- Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena a pred kraj dodati sirće, celer i bijeli luk na krupno sječen.
- Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.
- Tegle staviti u rernu na 90 stepeni oko 90 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.