Recept za kvrgušu: Tradicionalno bosansko jelo s modernim dodacima

3
Radiosarajevo.ba
Recept za kvrgušu: Tradicionalno bosansko jelo s modernim dodacima
PrtScr / Kvrguša dolazi iz Krajine

Ovog vikenda uživajte u savršenom spoju tradicionalnog i modernog okusa. U nastavku možete pronaći recept za kvrgušu  

Pileće meso odvojite od kostiju, narežite ga na manje komade i pospite začinom za piletinu.
Pecite pripremljeno meso na tri kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.

Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i ostavite smjesu da stoji 10-15 minuta.

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na smjesu rasporedite popečeno meso, a preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka izlijte preko mesa. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.


Malo ohladite pečenu kvrgušu, narežite je i poslužite uz salatu. Po želji, kvrgusu možete preliti mileramom.

Savjet: Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za supu.

Sastojci (za 4 osobe):
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 Kašika Vegete Twist za piletinu
7 kašikaulja
6 jaja
150 g oštrog brašna
1/2 kašičice soli
500-600 ml mlijeka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije