Ukusno i jednostavno: Recept za hrskave rolice s mesom i mladim kupusom
U potrazi za ukusnim i hrskavim zalogajem koji će zadovoljiti sva nepca? Predstavljamo vam recept za hrskave rolice s mesom i mladim kupusom - savršenu kombinaciju mekoće mesa i svježine kupusa, sve upakirano u hrskavi omotač.
Ovaj jednostavan recept donosi savršenu ravnotežu tekstura i okusa, idealan za obroke ili zabavu s prijateljima i obitelji. Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vam "prste polizati."
Sastojci:
- 300 g mljevene govedine,
- jedan luk,
- dva češnja bijelog luka,
- jedna kašika origana,
- 400 grama mladog kupusa,
- đumbir,
- jedna kašikica paprike (slatka ili ljuta),
- soja sos (po želji) i
- rižini papiri
Priprema:
Luk i bijeli luk nasjeckajte na sitno i dinstajte na malo ulja. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne pusti vodu. Začinite s origanom i umakom od soje. Prvo đumbir i bijeli luk stavite u tavu s malo ulja pa dodajte kupus nasjeckan na sitno dok ne omekša. Začinite sa soli, paprom i paprikom.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
U veću posudu ulijte toplu vodu. List rižinog papira uronite u posudu s vodom nekoliko sekundi da postane mekan. Stavite na radnu površinu. U sredinu papira dodajte kašiku narezanog kupusa i mesa. Lijevi i desni rub presavijte prema sredini papira, a suprotni kraj presavijte preko punjenja. Rolice stavite na namašćeni pleh, namastite i njih i pecite u pećnici na 180 stepeni 10-15 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.