Ako ste ljubitelj sira, ovaj recept će vas očarati: Pripremite mesne okruglice s mozzarellom

1
Radiosarajevo.ba
Ako ste ljubitelj sira, ovaj recept će vas očarati: Pripremite mesne okruglice s mozzarellom
Foto: Volim meso / Mesne okruglice sa mozzarellom

Volite li mesne okruglice i fino zapečenu hranu, sigurno će vam se svidjeti recept. Ove su okruglice posebne po tome što sadrže mozzarellu i to ne kao preljev, nego kao dio smjese. Zbog toga su jako sočne i mekane, tope se u ustima kad ih jedete.

Jedini je minus u tome što nakon što se ohlade više nisu tako fine i meke, ali to vam zapravo ne bi smio biti problem jer će se sve razgrabiti za čas.

Ako ste veliki ljubitelj sira, prilikom oblikovanja svakoj u sredinu stavite po kockicu mozzarelle, ali dobre su i bez tog dodatka.

Pet toksičnih stvari koje narcisoidne osobe uvijek rade u vezama: Evo kako ćete ih prepoznati

Pet toksičnih stvari koje narcisoidne osobe uvijek rade u vezama: Evo kako ćete ih prepoznati

Sastojci

  • 500 g mljevenog mesa,
  • 250 g mozzarelle
  • 30 g parmezana
  • 500 ml umaka od paradajza
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • prezla (po potrebi)
  • sjeckani peršun (po želli)
  • so, biber

Priprema

Naribajte mozzarellu i parmezan, a luk sitno nasjeckajte.

Pomiješajte mljeveno meso, naribani parmezan, pola količine mozzarelle, pola količine luka, jaje i začine. Ako je potrebno, dodajte malo prezle da bi smjesa bila gušća. Oblikujte okruglice.

Ostatak luka pirjajte na ulju dok ne omekša, dodajte umak od paradajza, so i kašičicu šećera. Promiješajte pa još malo propirjajte te prebacite u posudu za pečenje, piše Slobodna Dalmacija.

Dodajte okruglice pa prebacite u rernu zagrijanu na 200 stepeni. Pecite 20-ak minuta, dodajte ostatak mozzarelle, pecite još pet minuta pa poslužite. Po želji pospite sjeckanim peršinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije