Recept dana: Zapečena paprika punjena krompirom uzmirisat će cijelu kuću

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Zapečena paprika punjena krompirom uzmirisat će cijelu kuću
foto: Domaći recepti / Zapečena paprika punjena krompirom

Zapečena paprika punjena krompirom je odlično glavno jelo ili prilog.

Recep još dodatno možete da obogatite ukoliko umutite kiselu pavlaku i prelijete je na kraju pečenja preko paprika. Ovo je jedno tako sočno i fino jelo, a cijela kuća će da miriše na papriku.

Sastojke uglavnom određujete sami, spram broja onih koji će jesti, količine krompira i paprika koje imate, piše Domaći recepti.

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Sastojci

  • 7 manjih paprika
  • 5 većih krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 kašika suhog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 100 ml ulja
  • jedan isjeckan paradajz 

Priprema

Isjeckati crveni luk. Zagrijati pola ulja, spustiti luk, kratko pržiti pa naliti čašu vode i tako ga dinstati dok voda na ispari.

Ukusni rižoto s piletinom je idealan izbor za današnji ručak

Ukusni rižoto s piletinom je idealan izbor za današnji ručak

Za to vrijeme oguliti krompir i izrendati na krupnijoj strani. Kada se luk izdinstao, na srednjoj vatri malo prodistati krompir.

Dodati mu ostale začine i ostatak ulja. Dinstati sve nekih desetak minuta. Najbolje je da uzmete neku dublju tavu ili šerpu koja se ne lijepi.

Pripremljen sos za paprike skloniti sa vatre pa izdubiti papriku od peteljke i sjemena.

Uključiti rernu na 200 stepeni. Manju tepsiju premazati uljem, pa na dno staviti malo sosa.

Napuniti paprike i poslagati ih. Ostatak sosa staviti oko paprika i nasuti malo vode.

Prekriti sve folijom i staviti da se peče 30 minuta. Poslije 30 minuta skloniti foliju, polako okrenuti papriku i ostaviti da se peče još 30 minuta.

Peći na nižoj rešetki rerne kako paprika odozgo ne bi izgorjela. Može se poslužiti topla, mlaka, a i hladna, jednako je ukusna.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije