Recept dana: Za brz i jednostavan ručak pripremite tjesteninu u umaku od crvene paprike
Radiosarajevo.ba
![Recept dana: Za brz i jednostavan ručak pripremite tjesteninu u umaku od crvene paprike](https://storage.radiosarajevo.ba/article/502980/871x540/1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010.webp?v1688374843)
Nemate mnogo vremena, žuri vam se, a da ne govorimo o težini kuhanja tokom vrelih ljetnih dana.
Ne brinite, tu je vrlo jednostavno rješenje - ukusan recept u kombinaciji tjestenine i povca.
Tjestenina u umaku od crvene paprike
![Hanadi Maslo na protestu u Sarajevu: Vlasti moraju reagovati. Razočarana sam slabim odzivom građana](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579070/300x185/protesti-sarajevo-femicid-ngrsa-16feb25-11.jpg?v1739711649)
Hanadi Maslo na protestu u Sarajevu: Vlasti moraju reagovati. Razočarana sam slabim odzivom građana
Sastojci:
- 4 kom crvene paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kom crvenog luka
- 4 fileta inćuna
- 1 kom ljute paprike
- 200g paradajz pelata
- 1 polovica limuna
- 2 kašike povrtnog temeljca
- 400g tjestenine po izboru
- prstohvat vegete i peršuna
Priprema:
- Paprike peći bez ulja u zagrijanoj pećnici 45-50 min. Kada su pečene, prekriti ih folijom, nakon 30 minuta oguliti, očistiti od sjemenki, pa izrezati na veće komade pa usitniti u mikseru.
![Recept dana: Za ručak pripremite ljetnu tjesteninu sa 4 vrste sira](https://storage.radiosarajevo.ba/article/502204/300x185/1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010.webp?v1687860029)
Recept dana: Za ručak pripremite ljetnu tjesteninu sa 4 vrste sira
- Na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk oko 5 min. Dodati malo bijelog luka, inćune i čili pa miješajući kuhati još 5 min.
- Zatim smjesu dodati u mikser s paprikama i usitniti.
- Usitnjenu smjesu vratiti u posudu pa dodati paradajz pelat, limunovu koricu i sok. Začiniti po ukusu sa soli i biberom. Ako je umak pregust dodati 2-3 kašike povrtnog temeljca. Pustiti umak da vrije 1-2 min.
![Lagana i brza salata za vruće ljetne dane](https://storage.radiosarajevo.ba/article/501576/300x185/salata-piletina-juni2023-ts.jpg?v1687436087)
Lagana i brza salata za vruće ljetne dane
- Tjesteninu kuhati u slanoj kipućoj vodi prema uputama pa procijediti. Preliti s umakom i ravnomjerno promješati.
- Po želji dodati parmezan i svježi bosiljak.
Uz jelo poslužite laganu salatu po izboru, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)