Poznata blogerka smršala 25 kilograma: Evo šta je uradila

0
Radiosarajevo.ba
Poznata blogerka smršala 25 kilograma: Evo šta je uradila
Foto: Arhiv / Ilustracija

Ree Dramond, američka food blogerka, nikada nije izbjegavala da priča o svom gubitku od 25 kilograma, sa kojim je počela 2021. godine.

Skoro tri godine kasnije, ona sa publikom dijeli šta je to promijenila u ishrani i u načinu života kojeg se i dalje pridržava kako bi izgledala dobro i što je još važnije, kako bi se i osećala dobro.

Ne postoji nikakva tajna, kaže ona, napominjući da je kombinacija umjerene ishrane i promjena rutine vježbanja napravila svu razliku.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Stav, kojeg se ne pridržavam uvijek, jeste pokušaj da ne rasipam kalorije. Mogla bih da pojedem tanjir ukusne hrane ili bih mogla da pojedem krofnu", objašnjava Dramond za Today.

Ona se pita šta bi bolje poslužilo njenom tijelu- uravnotežen obrok bogat proteinima i hranljivim materijama ili nešto što bi moglo biti ukusno, ali malo manje hranjivo?

Ljubitelji kafe će se oduševiti kada pročitaju ovo

Ljubitelji kafe će se oduševiti kada pročitaju ovo

Njen realan pristup gubitku težine je upravo ono što njen uspjeh čini tako interesantnim. Nije se upuštala u programe mršavljenja, autofagiju, išla na ekstremnu dijetu ili tome slično.

Jednostavno je redovno vježbala, dodala više proteina i povrća u ishranu, izbacila alkohol i pazila koliko slatkiša konzumira.

Dok joj svakodnevne šetnje sa psima pomažu da ostane aktivna, ona ima i kućnu teretanu. Zapravo, samo jednu spravu.

Dramond priznaje da, kao i mnogi ljudi, s vremena na vrijeme posustane, pa sprava povremeno postane stalak za odjeću. S obzirom na to da je praznična sezona blizu, Dramond također govori o tome kako uživa u slatkišima, a da pritom vodi računa o svojim zdravstvenim ciljevima.

"Malo sam pojačala kretanje. Svake sedmice odem u nekoliko dodatnih šetnji sa psima. Obavezno radim vježbe na spravi bar jednom dnevno, posebno tokom novembra i decembra", kaže ona.

Na kraju dana, ona ne vrši preveliki pritisak na sebe da održi kalorijski deficit ili da vježba dodatno i podstiče druge da pristupe sezoni na sličan način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije