Otkrivena tajna savršeno kuhane riže: Postupite ovako i rezultat će vas zadiviti

0
Radiosarajevo.ba
Otkrivena tajna savršeno kuhane riže: Postupite ovako i rezultat će vas zadiviti
Foto: Printscreen / YouTube / Riža

Ako ste ikada bili nezadovoljni rezultatima kuhanja riže, možda je vrijeme da otkrijete jednostavnu, ali ključnu tajnu za postizanje savršene teksture i okusa.

Prema najnovijim saznanjima, jedna od najčešćih grešaka u pripremi riže je njezino ubacivanje u vruću vodu. Međutim, postoji jednostavan korak koji može transformirati vaše rižoto ili prilog od riže - pirjanje prije kuhanja.

Pirjanje riže prije kuhanja nije samo za specijalne prigode, već može biti ključ za svakodnevno poboljšanje okusa vaših jela. Taj postupak pomaže u razvijanju bogatog, orašastog okusa i sprječava da se riža pretvori u kašu tokom kuhanja.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta

Sve što trebate je zagrijati malo ulja ili maslaca u tavi, dodati rižu i pirjati je nekoliko minuta uz stalno miješanje. To će dati riži dodatnu dimenziju okusa i teksture. Možete čak i lagano tostirati rižu na tavi za još intenzivniji okus.

Kada završite s pirjanjem, dodajte tekućinu po izboru i kuhajte rižu kao i obično. Ako je dodajete u jelo koje je već djelomično skuhano, jednostavno je ubacite i kuhajte dalje.

Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenoj riži svaki put!", piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije