Neobični slatki doručak od jabuka, isprobajte ga!

1
Radiosarajevo.ba
Neobični slatki doručak od jabuka, isprobajte ga!
Foto: Pexels / Ilustracija

Jutro započnite slasnim doručkom s kraljicom sezone - jabukom...

Prva asocijacija vezana uz jesen su cimet i jabuke. Dok se još privikavamo na to da je gotova sezona sunca i mora, u tome nam pomaže ova utješna kombinacija okusa. Krećemo već od ranog jutra, s doručkom!

Kako bismo i vas utješili, pripremili smo tri odlična recepta koja će poslužiti za doručak, brunch, ali i kao desert. 

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku, ili ogrtaču od tijesta, savršen su odabir za jesenski doručak. Naravno, u paketu idu nezaobilazni cimet i rum, ali i pivo! Priprema je brza i jednostavna, ali uključuje prženje, zbog čega preporučujemo da ovaj recept isprobaš za vikend ili na sljedeći slobodan dan.

Tost s jabukama i cheddarom

Volite slatko-slane kombinacije? Ovaj tostirani hljeb s jabukama i sirom ispunit će sve vaše želje.

Jedna namirnica ujutro bi vam mogla pomoći u mršavljenju, a izuzetno je zdrava

Jedna namirnica ujutro bi vam mogla pomoći u mršavljenju, a izuzetno je zdrava

Preporučujemo da upotrijebite slatke jabuke, kako bi kontrast sa slankastim cheddarom bio još izraženiji. Priprema traje manje od 15 minuta i vjerujemo da će vas to dodatno potaknuti na testiranje recepte.

Pohani hljeb s jabukama

Ako doručak volite pripremiti unaprijed, ovo je pravi recept za tebe! Sve sastojke možete posložiti u keramičku posudu večer ranije, pokriti folijom i spremiti u frižider. Ovaj nevjerojatni miks složenca i pohanog hljeba samo ubaci u pećnicu kad se probudiš i bit će spreman za serviranje taman kad obaviš jutarnju higijenu, piše MissGastro.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije