Najbolji trik za kremastu kajganu s 30 g proteina koji će vas držati sitim satima
Kajgana ili umućena jaja omiljeni su doručak u mnogim zemljama, a fitness trenerica Amy Lee podijelila je zdravi trik koji vam jamči da svako jutro imate doručak bogat proteinima.
Iako je kajgana sama po sebi zapravo zdravo jelo, često se poslužuje uz ne baš tako zdrave dodatke. Ovo popularno jelo prirodno obiluje vitaminom B2 i vitaminom D, no često se poslužuje sa mesom. Poznato je da prekomjeran unos zasićenih masti može podići razinu „lošeg” ili LDL holesterola u krvi, a to može povećati rizik za srčane bolesti i moždani udar.
No, fitness stručnjakinja Amy Lee otkrila je način kako možete bez osjećaja krivnje uživati u kremastoj kajgani, a da je ona jednako ukusna kao kad je pripremljena na nezdrav način.
Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"
Fitness stručnjakinja Amy Lee je pod korisničkim imenom @amyleeactive na TikToku podijelila svoj visoko proteinski i nisko kalorični recept za kajganu, piše Živim.
Ovo je najbolji trik za zdravu kajganu s čak 30 grama proteina - rekla je dodajući da kajgana koju naručite u restoranu ima samo oko 10 do 12 grama proteina.
Orasi koje ste kupili su gorki? Ne brinite, ovo su dva načina kako spasiti stvar
Dakle, dodajte u jaja svježi kravlji sir ako se želite osjećati sito satima i pritom imati stabilnu razinu šećera u krvi. Ovaj dodatak učinit će kajganu ekstra kremastom i pjenastom i to bez dodatnih masnoća ili kalorija. Naime, jedna šolja svježeg kravljeg sira sa smanjenim udjelom masnoća sadrži oko 28 g proteina i ima samo 163 kalorije, a to će vam pomoći da ostanete duže siti bez da utrpate u sebe dodatne nepotrebne kalorije.
Visoko proteinska kajgana
Kako biste pripremili ovo baršunasto, mekano jelo od jaja, u zdjelicu stavite jaja i svježi kravlji sir te energično miješajte dok se oba sastojka posve ne spoje Zatim ih ulijte u neprianjajuću tavu i smanjite plamen na najmanje.
Kad se jaja počinju skrućivati, lagano miješajte lopaticom po dnu i rubovima tave kako biste dobili velike, mekane valove. Pecite dok se jaja ne skrute tako da više nema tekućih dijelova, ali pazite da jaja ne ispadnu presuha. Stavite jaje na tost i odmah poslužite!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.